L'Ajuntament de Camprodon ha aprovat per unanimitat un acord amb la Mancomunitat de la Vall de Camprodon pel qual es compromet a assumir les tasques de secretaria, intervenció i tresoreria de l'organisme. L'acord va tenir lloc en el ple celebrat el dimarts, dia 27 de novembre.

El conveni contempla que els tècnics administratius de l'Ajuntament de Camprodon cobrin les hores directament dels municipis pels quals treballaran. L'alcalde, Xavier Sala (Junts fem Camprodon), va precisar que el preu de les hores per feines de tresoreria és de 20,57 euros.

La mancomunitat, fins ara, rebia assistència de la Xarxa Local dels Municipis de la Diputació de Girona (XALOC). Es tracta d'un organisme autònom de la Diputació de Girona creat per prestar serveis de suport i assistència als ens locals de les comarques de Girona. .

L'aportació de Benestar Social

En la mateixa sessió, l'alcalde, Xavier Sala (Junts fem Camprodon), va donar compte de la disconformitat de l'Ajuntament de Camprodon amb l'augment d'un 18% de l'aportació del municipi al Consorci de Benestar Social del Ripollès. Va indicar que es tracta d'un augment de 8.000 euros que s'haurà d'incorporar al pressupost per al 2019, aprovat fa poc.

Va apuntar que l'augment de l'aportació d'altres municipis de la comarca és d'un 9%. Va explicar que el motiu de l'augment és la manca d'aportació de la Generalitat. També va exposar que ha demanat una reunió amb el president del Consell Comarcal del Ripollès per plantejar la disconformitat amb la puja.

El cap de l'oposició, Esteve Pujol (Tots per Camprodon-CP), va lloar la posició de protesta de l'equip de govern i va lamentar que la Generalitat incompleixi els seuscompromisos i ho hagin d'assumir els ajuntaments.