Segueix-nos a les xarxes socials:

Rescaten un motorista que va passar la nit al fons d'un barranc a Madremanya

Un testimoni el va veure ahir al matí en un terraplè de sis metres a la carretera dels Àngels - El van evacuar amb llitera amb hipotèrmia

Rescaten un motorista que va passar la nit al fons d'un barranc a MadremanyaBombers de la Generalitat

Rescat d'un motorista que va passar la nit al ras després de patir una caiguda a la carretera dels Àngels, al seu pas per Madremanya. L'home va quedar ferit de poca gravetat i el SEM el va evacuar en ambulància fins a l'hospital Josep Trueta de Girona.

Però abans, els Bombers el van haver de rescatar del fons del barranc i presentava símptomes d'hipotèrmia per les hores que havia passat al fons d'un barranc i per la forta caiguda.

L'alerta als serveis d'emergències va ser per part d'un testimoni que passava per la GIV-6703 -via que va de Madremanya al santuari dels Àngels-, i pels volts de les vuit del matí d'ahir va trucar al telèfon d'emergències 112 on alertava que hi havia un motorista al fons d'un barranc, que tenia uns sis metres d'altura.

La víctima de la caiguda va explicar a l'alertant que hi havia caigut el dilluns i ràpidament es van activar els serveis d'emergències. En tot moment, l'home estava conscient malgrat la forta caiguada.

A lloc, s'hi van desplaçar Bombers amb quatre dotacions i també amb els seus especialistes en rescats (Grae) així com els forestals (Graf). La zona era de difícil accés i calia primer treure moltes males herbes de la zona per tal d'arribar al ferit i així els Graf van desbrossar l'àrea i van facilitar les tasques de rescat.

L'home presentava, segons els Bombers, estat d'hipotèrmia després d'haver passat la nit al ras. I per això, va ser evacuat en la llitera-niu i se li va aplicar una manta especial -hot pack- per tal que entrés amb calor al més ràpid possible. Després, els rescatadors van extreure el ferit del fons del barranc i, un cop fora, van remuntar un ressalt de cinc metres amb cordes. Després, el van pujar fins a la carretera, la GIV-6703, a l'altura del quilòmetre 14.

En aquest punt de la xarxa viària ja hi havia esperant els efectius mèdics del SEM, els quals van desplaçar l'helicòpter i una ambulància fins a la carretera dels Àngels. Un cop avaluat l'estat de l'home, van concloure que estava ferit de poca gravetat.

Presentava, tot apunta segons els Bombers, un trencament de turmell, diversos traumatismes i també símptomes d'hipotèrmia. Per tot això, finalment va ser derivat en una ambulància, la qual va traslladar el ferit en l'accident fins a l'hospital Trueta de Girona, on va ser atès pels facultatius.

Alta sinistralitat en motoristes

Aquest motorista sortosament va superar l'accident de trànsit però enguany està essent negre per al col·lectiu. Aquest dissabte, el Servei Català de Trànsit va fer balanç de lasinistralitat a la província de Girona i va destacar que entre l'1 de gener i el 30 de novembre han perdut la vida vuit motoristes, els mateixos que durant el mateix període de l'any passat. Els vehicles lleugers -cotxes-, en canvi, sí que han estat dels més castigats, amb 24 morts, en comparació amb els 18 de l'any 2017. Amb la sinistralitat de tot Catalunya, cal destacar que de les 175 persones mortes 37 eren motoristes, 14 vianants i dos eren ciclistes. Durant els 11 ­primers mesos de l'any han perdut la vida 35 persones en 30 sinistres viaris. Els accidents de trànsit mortals a les carreteres gironines s'han incrementat en un 30% i el nombre de finats també ha patit una pujada, en aquest cas del 25%.

Amb dades recollides per aquest diari, entre gener i novembre, han mort en vies urbanes, camins i vies interurbanes fins a 43 persones. I de motoristes, un total d'onze, 8 d'ells a les carreteres.

Prem per veure més contingut per a tu