Setze persones es van reunir ahir a les 7 del matí a la sala d'actes de l'Hospici d'Olot per fer 24 hores de dejuni solidari. En el decurs del dejuni, els concentrats només van beure aigua.

L'acte va estar organitzat per l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) en solidaritat amb la vaga de fam que porten a terme Jordi Sánchez, Jordi Turull, Josep Rull i Quim Forn a la presó de Lledoners a Sant Joan de Vilatorrada.

A més de mostrar solidaritat amb els presos independentistes, la finalitat de l'acte era oposar-se a la celebració del dia de la Constitució.

Els concentrats van organitzar debats sobre la situació política a Catalunya i van rebre el suport de membres i simpatitzants de l'Assemblea Nacional de Catalunya.

El dejuni voluntari ha estat la segona activitat feta a Olot en solidaritat amb la vaga de fam de Lledoners. En un ple extraordinari que va tenir lloc el dimecres, dia 5 de desembre, a les 8 del matí, l'Ajuntament va aprovar una moció de suport als líders independentistes que volen dur el seu cas fins a la justícia europea i els posen obstacles.