L'home de confiança de l'alcalde, Josep Maria Corominas, és el candidat del PDeCAT per Olot a les eleccions municipals del maig. Josep Berga es presentarà en una llista amb dues terceres parts de candidats nous respecte a la del 2015. El PDeCAT preveu presentar la llista completa el mes vinent.

De l'actual conjunt només quedaran dos noms segurs: Estanis Vayreda, l'actual regidor de Promoció Municipal, i Montserrat Torras, l'actual regidora d'Hisenda. Berga ha avançat que no continuarà el pacte amb Demòcrates de Catalunya i que cap regidor d'aquest grup estarà a la seva llista.

Segons ha explicat, la seva proposta està fonamentada en la prosperitat econòmica, l'eficiència i la construcció democràtica. En el darrer aspecte, ha explicat que vol avançar en el tracte directe amb els ciutadans i en la participació de la gent en les decisions polítiques. A la pràctica, es tracta de consultes, processos participatius i proves per comprovar el funcionament de nous sistemes.

Josep Berga, nascut el 1964, ha estat tres vegades el segon en les llistes de l'antiga Convergència i Unió en les eleccions de 2007, 2011 i 2016. Ja es va presentar a les del 2003 en el tercer lloc de la llista que va encapçalar Eudald Morera.

Durant 12 anys, els primers quatre a l'oposició, ha estat l'home de confiança de Josep Maria Corominas. A la pràctica, ha fet d'alcalde quan Josep Maria Corominas ha estat malalt o ha estat de viatge per tractar temes de ciutat a Madrid o a Barcelona. Tot i que era el tercer de la llista, també va ser l'home de confiança d'Eudald Morera, a l'oposició entre el 2003 i el 2007.

Es tracta d'una persona que coneix l'administració local. Funcionari del Departament de Benestar Social del 1989 fins al 2009, sempre que ha estat a l'equip de govern ha tingut la regidoria de Benestar Social. Ara, es el primer tinent d'alcalde i té les regidories de Cultura, Festes, Benestar Social i Drets Civils i Educació. A més, és el responsable de la coordinació dels grups polítics i el portaveu del grup municipal del PDeCAT.

Sobre l'assumpció de tanta feina, apunta: «Només ho puc fer perquè durant 18 anys vaig ser el responsable de l'associacionisme al Departament de Benestar Social». Explica que va iniciar la seva experiència política el 2003 com una continuïtat del seu compromís amb l'associacionisme. Berga ha estat a les juntes del Club Natació Olot, de l'organització del Cornamusam i de Garrotxa Solidària.

La imatge del candidat del PDeCAT és la d'una persona poc addicta a la corbata que es deplaça amb un ciclomotor per poder ser puntual. En els darrers temps ha estat present en una quantitat d'actes inimaginable.

A més de ser l'home de confiança de l'Ajuntament d'Olot, va ser el vicepresident del Consell Comarcal de la Garrotxa entre el 2007 i el 2015. En aquella època, l'actual president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, també el definia com l'home de confiança i el treballador incansable. Al Consell Comarcal era el responsable de Medi Ambient. El 2015 va deixar el Consell per poder dedicar-se del tot a l'Ajuntament d'Olot.