25 de gener de 2019
25.01.2019
Diari de Girona

Segueix l'episodi de fort vent i alerten d'alt onatge a l'Empordà

S'ha registrat una onada màxima de 10,7 metres al cap de Begur · S'ha arribat a una ratxa de 148 km/h a Portbou i a 113 km/h a la Tosa d'Alp

25.01.2019 | 11:15
El fort vent ha causat la formació d'onades durant les darreres hores a l'Estany de Banyoles

L'episodi de vent segueix afectant les comarques de Girona.

Això es tradueix en ratxes de vent molt elevades en zones del Pirineu i l'Empordà.

Destaquen per exemple, una ratxa de 148 quilòmetres per hora a Portbou i la de 113 quilòmetres per hora a la Tosa d'Alp. Però tampoc es queda curt el vent que fa a la ciutat de Girona, aquí, segons el Meteocat, s'ha arribat a un màxim de 52,2 quilòmetres per hora.

Avui a Cantallops bufava així de valent la tramuntana

Aquestes ventades han suposat tres sortides pels Bombers -fins a les 9 del matí-. Dues d'elles a Banyoles, on s'ha registat una ratxa màxima de vent de 87,8 quilòmetres hora. On ha calgut treure un arbre d'un carrer i en l'altre cas, assegurar unes teules que amençaven de caure. I a Girona, els efectius de salvament han anat a posar correctament una xarxa d'una obra que estava a punt de caure.

Al Pirineu, aquest fort vent en cotes altes es tradueix en el fenomen del torb. Que ha obligat un dia a més a tancar l'estació Vallter2000.

El Servei Meteorològic té en vigor un avís per perill per vent i l'altre per mala mar a les comarques de Girona. El fort onatge es donarà sobretot a l'Empordà i en especial, a la comarca de més al nord.

A Port de la Selva, s'ha donat una ràfega de 130 quilòmetres per hora i això deixa imatges de moviment marítim com aquesta:


Al cap de Begur, on Ports de l'Estat hi té la boia que mesura l'onatge de les comarques gironines, ahir a les deu de la nit es va donar un onatge de fins a 10,7 metres d'altura.

La previsió apunta que de cara a demà el temps serà estable i lluirà el sol, portant fins i tot temperatures més elevades.La mínima d'avui encara ha estat molt baixa en punt del Pirineu, com ara els -16,5 graus de la Tosa d'Alp o els -10,8, a Meranges. A l'interior, els registres també s'han mantingut a la baixa, com és el cas de Fornells de la Selva, amb -3,8 graus o Girona, amb -3,4.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook