La Casa de Cultura de Girona acollirà el 28 de febrer un concert solidari de Mariona Camats i Eudald Buch a benefici de l'Associació Nen (Nens Malalts de Neuroblastoma), que agrupa familiars de nens afectats per aquest càncer infantil que es forma en el sistema nerviós i es tracta del tercer tumor pediàtric més freqüent.

En la presentació del concert, que tindrà un cost de 10 euros, Joaquin Molí, president de l'Associació Nen, ha destacat que «l'objectiu de la nostra associació és proporcionar l'ajuda i la informació que permetin afrontar el diagnòstic i el procés de la malaltia en les famílies. També informem els afectats dels avenços científics que esdevenen d'aquesta malaltia, sobretot dels relacionats amb els nous tractaments i opcions terapèutiques. En definitiva, volem col·laborar i estimular, econòmicament i socialment, la investigació encaminada a la cura de la malaltia».

Per la seva banda, Anna Clara, representant de l'Associació Nen a Girona, destaca la importància de recaptar fons per a la investigació d'aquest tipus de càncer: «Sense la investigació estem perduts. Vull agrair el caràcter desinteressat de Mariona Camats, violoncel·lista, i Eudald Buch, pianista, que ens faran gaudir d'un gran concert alhora que la gent podrà col·laborar en una bona causa».

El neuroblastoma és un càncer poc comú del sistema nerviós simpàtic (la xarxa nerviosa que envia els missatges des del cervell a través del cos). És el tumor més freqüent durant els dos primers anys de vida i, després dels tumors del sistema nerviós central com a conjunt, el tumor sòlid més freqüent del nen. Representa el 8-10 % dels tumors pediàtrics i la seva incidència estimada és d'un per cada set mil nounats vius, és a dir que a l'Estat se'n diagnostiquen uns 50 l'any.

Al seu torn, el diputat Albert Piñeira va destacar que «des de la Diputació volem ajudar-los i proporcionar-los el suport necessari per superar la malaltia. El nostre granet de sorra consisteix en cedir-los l'espai de la Casa de Cultura perquè puguin dur a terme aquest concert per recaptar fons».