15 de març de 2019
15.03.2019
Diari de Girona

Creu Roja ajuda més de 250 llars gironines amb pobresa energètica

L'entitat vol donar suport a 440 famílies en situació de vulnerabilitat socioeconòmica al llarg d'aquest 2019

15.03.2019 | 01:12
Creu Roja ajuda més de 250 llars gironines amb pobresa energètica

Més de 250 llars vulnerables gironines van rebre suport de la Creu Roja contra la pobresa energètica durant l'any passat. Aquest 2019, l'entitat humanitària vol arribar a més de 440 famílies, destinant prop de 53.000 euros per afrontar la pobresa energètica, amb mesures com tallers d'estalvi energètic, assessoraments, entrega de kits o, en casos greus, reparacions puntuals per millorar l'eficiència energètica.

Una de les principals conclusions de l'últim butlletí sobre la Vulnerabilitat Social de l'entitat humanitària, anomenat «La vulnerabilitat associada a l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica en la població atesa per Creu Roja», és que aquest tipus de precarietat afecta amb més intensitat les llars més vulnerables.

Segons aquest estudi, prop del 60% de les persones ateses per Creu Roja a tot l'Estat han d'escollir pagar les despeses bàsiques, com portar una alimentació adequada, o escalfar les seves llars. El 77% de les persones reconeixen que tenen dificultats per arribar a final de mes i el 37% afirma que té fred a la seva llar durant l'hivern.

«Des de la Creu Roja ajudem les famílies més vulnerables perquè puguin adequar el consum d'energia de casa.

També els van lliurar kits d'eficiència energètica perquè puguin estalviar en la factura i en situacions extremes, «els donem suport amb el pagament de rebuts per evitar talls en el subministrament», va assenyalar Pau Navajo, director estatal de Formació i Medi Ambient de Creu Roja.


9.000 ? per pagar rebuts bàsics

El 2018, els equips de Creu Roja a les comarques de Girona van entregar ajudes per al pagament de rebuts d'aigua, llum i gas a més de 80 famílies vulnerables pel valor de 9.000 euros.

A més, segons va informar l'entitat en un comunicat, 290 famílies vulnerables van participar en els tallers d'assessorament i informació per millorar l'eficiència energètica de les seves llars el 2018. Per exemple, analitzar la factura que per ajustar la potència contractada o amb informació per sol·licitar ajudes socials, el bo social.

En la valoració que Creu Roja realitza sobre la situació de les persones més vulnerables, s'identifica si viuen en una llar amb unes necessitats especials d'energia, per exemple, persones amb malalties cròniques, electrodependents o bebès. Aquesta tasca també permet determinar si tenen instal·lacions elèctriques o de calefacció en mal estat que poden resultar perilloses o que necessitin reparacions per millora de l'eficiència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook