La Junta de Govern de l'Ajuntament d'Olot va aprovar ahir la contractació de les obres de rehabilitació del vial Sant Jordi. L'alcalde, Josep Maria Corominas (PDeCAT), va assenyalar que es tracta d'una actuació d'urgència. La inversió prevista és de 50.000 euros, que són finançats per l'Ajuntament. No obstant això, segons va apuntar Corominas, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha pres el compromís de subvencionar el total del cost de l'actuació.

L'alcalde va indicar que el mal estat del ferm ha estat causat per la sal que va ser llançada sobre l'asfalt en els últims hiverns per desfer la neu i el glaç. Les obres començaran en les pròximes setmanes i, segons l'alcalde, dins l'actual mes de març.

Corominas va avisar que les obres suposaran una sacsejada important per al trànsit per Olot durant la setmana que duraran. L'alcalde va aconsellar que qui pugi evitar desplaçaments amb cotxe ho faci.

L'alcalde va comptar que cada dia uns 40.000 vehicles travessen el vial Sant Jordi en els dos sentits i va recordar que l'Ajuntament des de fa anys reivindica la variant d'Olot.

«Quan estem a prop de celebrar els deu anys dels túnels de Bracons que ens han canviat la vida, i que ens han ofert moltes oportunitats, continuem amb el gravíssim problema que no tenim la variant de la ciutat», va plantejar.

No obstant això, segons ell, la variant mai havia estat tan pròxima. Va avançar que ja està decidida la contractació de l'estudi d'enginyeria de la part nord de l'Hostal del Sol. Es tracta de la part de la variant que ha de pagar l'Estat. També va apuntar que abans de l'estiu la Generalitat publicarà l'estudi de traçat de la part de la variant que passa per les Preses i per la Vall d'en Bas.

Corominas també va explicar que l'Ajuntament disposa d'un projecte de pacificació del trànsit per al vial Sant Jordi. Està valorat en 1.300.000 euros i la idea és transformar el vial en una avinguda. És a dir, la funció per la qual va ser fet. El projecte preveu posar-hi arbres, més semàfors i limitar la velocitat fins a trenta quilòmetres per hora. Corominas va plantejar que la intenció és millorar la qualitat de vida dels veïns.