Els treballadors de la Delegació de la Generalitat de Girona han fet un minut de silenci aquest divendres al migdia per protestar contra els requeriments de la Junta Electoral Central (JEC). La concentració l'ha organitzat l'Assemblea de Treballadors per a la Defensa de les Institucions Catalanes (Adic), tal com fa cada divendres a les 12 del migdia. Des de l'Adic tenien pensat realitzar una altra protesta que consistia en tallar una cadena de paper de color negre per "trencar amb l'opressió", tal com ha explicat una membre de l'assemblea. Posteriorment volien llençar "símbols grocs com ara flors o estrelles" des de dalt de l'edifici. De tota manera, després dels requeriments de la JEC han decidit anul·lar-ho perquè han vist "restringit i coartat" el seu dret a la llibertat d'expressió.

Prop de 200 treballadors s'han concentrat aquest divendres al migdia davant de la seu de la Generalitat a Girona per fer un minut de silenci en contra dels requeriments de la Junta Electoral Central (JEC). La convocatòria ha anat a càrrec de l'Assemblea de Treballadors per a la Defensa de les Institucions Catalanes (Adic) a Girona. De fet, cada divendres a les dotze del migdia convoquen una concentració per donar suport als presos independentistes.

Aquesta setmana, però, l'Adic tenia pensat fer una acció molt visual després de la retirada dels llaços grocs. Alguns dels treballadors volien tallar una cadena de paper de color negra per "trencar amb l'opressió", tal com ha explicat una membre de l'assemblea.

Després, un grup de persones havia de llençar tot de símbols de color groc des de l'edifici de la Generalitat. Aquests símbols eren flors, sols, estrelles i també les lletres que havien col·locat a l'arbre de Nadal d'aquest any (que formaven les paraules república, llibertat, justícia, unitat i independència). L'objectiu era que "cadascú els recollís i els pogués col·locar en els seus espais personals". De fet, els treballadors han remarcat que en cap cas volien "penjar-los a la façana, ni en els llocs d'atenció al públic".

Tot i així, han suspès aquest acció "en vistes de com estan anant les coses". De fet, el nou requeriment de la JEC que havia donat als Mossos d'Esquadra per retirar qualsevol símbol dels edificis públics de la Generalitat abans de les tres de la tarda d'aquest divendres ha portat a anul·lar l'acte.

Per això els treballadors han decidit convocar un minut de silenci com a senyal de protesta per "l'atac directe als nostres drets fonamentals i a la nostra llibertat d'expressió".

Durant la concentració, els membres de l'Adic han reivindicat "la resposta del president Torra de respecte al dret d'expressió" davant de la denúncia de Cs i PP a la JEC pels llaços grocs als edificis de la Generalitat. A més, han recordat que "els funcionaris han de tenir garantit el dret a la llibertat d'expressió en condició d'igualtat" respecte a altres ciutadans que no treballin a l'administració pública.

De moment, els treballadors de la Generalitat a Girona ja han retirat qualsevol símbol de la façana i de tots els espais d'atenció al públic de la seu. Tot i així, han detallat que mantindran els objectes que tenen en els despatxos i espais de treball que no estan de cara al públic. A més, els treballadors també han manifestat que es seguiran vestint de groc en senyal de defensa als presos polítics.