La Vall d'en Bas va celebrar ahir una jornada dedicada als joves i a la «problemàtica» del despoblament dels nuclis rurals. L'objectiu és treballar perquè cada vegada hi hagi més persones que decideixin tirar endavant el seu projecte de vida en localitats petites. Des de la Generalitat es veu el despoblament com un problema que cal abordar, i des del Departament d'Agricultura Ramaderia i Pesca estudien crear un ens «molt potent» per evitar que més persones marxin d'aquests nuclis. En aquest sentit, la consellera del ram, Teresa Jordà, va explicar que cal «falcar gent jove» al territori i que ho puguin fer «amb totes les condicions». Jordà va posar de relleu que en els últims tres anys, 2.011 joves han anat a viure en pobles petits.

«Municipi viu: joves i arrelament», aquest és el nom de la jornada celebrada ahir amb l'objectiu d'atraure més joves cap a nuclis rurals que els últims anys han patit un «progressiu despoblament». De fet, aquest és un «problema important» per a la Generalitat. La idea, segons va explicar la consellera Teresa Jordà és crear un nou organisme «molt potent». «Creiem que hauria de penjar directament de presidència o vicepresidència i que no generi més estructura, però sí que abordi directament el despoblament», va assenyalar.

La directora general de Joventut, Norma Pujol, es va referir a la necessitat de tenir «bones infraestructures», a més d'un servei públic de transport eficient. «Cal tenir connexions que resolguin les dificultats de mobilitat entre pobles que estan allunyats», va assenyalar.