Figueres va cloure la tercera edició de Populària, la Mostra d'Entitats d'Arrel Tradicional, amb un record a la figura del compositor Pep Ventura i amb una audició de sardanes a la plaça Tarradellas.

La ciutat s'ha convertit durant aquest cap de setmana en la capital de la cultura popular amb més d'una vintena d'activitats i amb la segona fira gegantera de les comarques gironines.

Durant el dissabte la Rambla va acollir una mostra de ball dels gegants, d'entre els quals hi havia el gegant de Pep Ventura, reconegut instrumentista i figura il·lustre de Figueres pel seu arrelament a la ciutat. La jornada va iniciar-se amb una tabalada amb grallers i una cercavila que va traçar diversos carrers de la vila.

Ahir la jornada va girar entorn a la tradicional ofrena floral institucional dedicada al compositor Pep Ventura en motiu del 144è aniversari de la seva mort, que va comptar amb la participació del pianista Pere Puig i el contrabaixista Josep Quer. Posteriorment la plaça Tarradellas va cloure la mostra popular amb una ballada de Sardanes a càrrec de la Cobla Vila de la Jonquera.