Jordi Cordon encapçalarà la llista gironina de Convergents a les eleccions generals del pròxim 28 d'abril. Així ho va confirmar ahir l'exalcalde de Torroella de Montgrí, a Diari de Girona, on va explicar que la presentació de la candidatura s'ha hagut de fer «més de pressa del previst» a causa de la convocatòria anticipada d'eleccions. La llista la formaran sis persones que encara no s'han donat a conèixer, i només hi haurà un candidat al senat que serà Jordi Doménech, qui Cordon va explicar que havia estat inspector d'Ensenyament a Girona.

La candidatura de Convergents Girona a les generals va ser presentada ahir, l'últim dia que tenien per fer-ho, a l'Audiència de Girona. «Tot i el poc temps que hem tingut, s'han reunit més signatures de les que necessitàvem», va concretar el candidat al Congrés.

Partit nascut el 2017

El partit polític Convergents va néixer l'any 2017 i va ser fundat per l'exconseller de Justícia de la Generalitat Germà Gordó. Exgerent de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Gordó està investigat per la Fiscalia Anticorrupció pel cas del 3%. Arran d'aquesta investigació, el PDeCAT i el grup parlamentari de Junts pel Sí, el van pressionar perquè deixés lliure l'escó al Parlament català, però el juny del 2017 va passar a ser diputat en el grup mixt. Tot i això, a les eleccions del 21 de desembre d'aquell any, Gordó no va obtenir escó. Aquell any, l'exconseller ja es volia presentar amb Convergents, una opció que finalment no va poder portar a terme.

Segons Crònica Global, a Barcelona, la llista d'aquesta formació al Congrés l'encapçalarà Sílvia Requena, Crònica Globalqui el 2016 es va disputar a llista del CDC a les generals amb Francesc Homs. Aquest últim va aconseguir un 77% de suports de la militància, mentre que Requena només un 23%. La candidata és la secretària del nou partit, mentre que Gordó n'és el president.

La nova formació tindrà representació a tres de les quatre províncies catalanes: Barcelona, Tarragona i Girona.