El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, ha avançat que hi ha acord entre les parts afectades per la ubicació de la planta de triatgeal polígon sud de Sant Jaume de Llierca. Les parts són l'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca, l'empresa Tavil, el Consell Comarcal de la Garrotxa i l'Agència Catalana de Residus. Va fer l'afirmació en l'últim ple del Consell Comarcal de la Garrotxa

No obstant això, Espona va apuntar que no farà pública la ubicació exacta de la planta fins que hagin passat les eleccions municipals.

«Entre els dies 1 i 2 de juny, jo faré una roda de premsa i explicaré com està la situació perquè estem al costat d'unes eleccions municipals i ara no es poden fer volar coloms, però sí que hi ha un acord entre l'empresa i l'Ajuntament i està molt ben encarada», va apuntar. «Perquè el que no podem fer és limitar l'expansió d'una empresa que és de les potents que tenim no solament a la comarca sinó dins l'ambit del país», va plantejar.

El president del Consell Comarcal va respondre una pregunta del portaveu del PSC, Josep Guix, el qual va recordar el retard en el calendari de la posada en servei de l'equipament. Els primers tràmits per la planta de triatge a Sant Jaume de Llierca van sortir a la llum pública el 2010.

Van provocar una gran oposició al poble que es va mitigar a partir de l'octubre del 2016 quan el Consell Comarcal, l'Ajuntament i la Generalitat van arribar a un acord per ubicar la planta dins dels límits del polígon de Politger. No obstant l'acord, els tràmits es van aturar quan l'empresa Tavil es va queixar del fet que la ubicació prevista afectava el seu creixement.

Finançament

En els últims anys els pressupostos del Consell Comarcal de la Garrotxa han aprovat partides per començar unes obres que fins ara s'han posposat un any darrere l'altre.

Ara, disposa de 9,6 milions d'euros per emprendre les obres. Es tracta del total de les partides provinents de la Generalitat per fer-la que van ser aprovades en els pressupostos dels últims anys i acumulades fins a l'inici de les obres. El cost total de la planta volta els 14 milions d'euros i l'inici de les obres era per a enguany.