El ple de l'Ajuntament de Blanes (Selva) decidirà aquest dimecres 17 d'abril si torna a imposar una sanció d'1,34 milions d'euros als propietaris del càmping Blanc d'Eivissa. El motiu, com en la primera sanció, és una presumpta ampliació il·legal de les instal·lacions. La denúncia inicial va quedar desestimada per un defecte de forma, fet que va permetre als propietaris no haver de pagar. Com que la resolució judicial donava la possibilitat de tornar a emprendre accions legals, el consistori ho va fer i dimecres es portarà a plenari. La multa que se'ls vol imposar és per una infracció urbanística tipificada com a «molt greu», consistent a fer ús del càmping en una zona sense llicència.

El passat 5 de març la Policia Local de Blanes va inspeccionar i precintar la part ampliada il·legalment de l'establiment turístic. Els agents tenien una ordre judicial per poder-ho fer després que al gener els propietaris els van impedir l'entrada a les instal·lacions. Ara bé, la policia no va necessitar executar l'ordre judicial, ja que els amos els van deixar accedir-hi i també els van mostrar com, de manera voluntària, havien delimitat la zona afectada mitjançant una tanca metàl·lica.

A més d'aquesta qüestió, el ple municipal ordinari del pròxim dimecres, que inclou un total de 16 punts, debatrà altres temes entre els quals es troben l'avantprojecte de modificació de l'Ordenança del Servei de Taxi, la imposició de multes per l'incompliment de l'Ordenança Municipal de Protecció, Tinença i Control d'Animals, la petició d'indemnització per la cessió dels terrenys per a l'ampliació del camp de futbol municipal de Ca la Guidó o la ratificació de l'acord de dissolució i liquidació de l'associació d'ens locals «Consell d'Iniciatives locals per al Medi Ambient de les Comarques Gironines», CILMA, entre d'altres.