27 de abril de 2019
27.04.2019
Diari de Girona

Mig miler de gironins avui fan les proves per accedir al grau de mestre

Universitats programa els exàmens, per primera vegada, abans que acabi el curs i que es faci la selectivitat

27.04.2019 | 02:08
Mig miler de gironins avui fan les proves per accedir al grau de mestre

Mig miler d'estudiants de batxillerat o de cicles formatius que aspiren a entrar en el grau universitari de mestres avui fan les proves d'aptitud personal (PAP) que, per primera vegada, es realitzen abans que acabi el curs i de què es faci la selectivitat.

Segons va informar ahir la Secretaria d'Universitats de la Generalitat, 517 gironins s'enfronten als exàmens per accedir als graus en educació infantil i primària, mentre que a tot Catalunya ho fan 4.513 estudiants.

L'alumnat s'examina, en horari de matí –entre les 9 i dos quarts de 12–, en cinc seus universitàries ubicades a la Universitat de Girona, Barcelona, al campus de Bellaterra de la Universitat Autònoma, Tarragona i Lleida.

La prova d'aptitud personal consta de dos exàmens, un de competència comunicativa i raonament crític, i un altre de competència logicomatemàtica. Els resultats es publicaran el 22 de maig i els interessats podran descarregar-se el certificat de notes en el moment mateix de la consulta.

També avui, i el dissabte 4 de maig, 3.041 persones faran la Prova d'Accés a la Universitat per a més grans de 25 anys (277 a les comarques de Girona) i 45 anys (amb 39 gironins). Aquest 27 d'abril es realitza la fase general i la setmana vinent, l'específica –ja només per als majors de 25–, també en una seu de la UdG i, com les PAP, els resultats es faran públics el 22 de maig.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook