Més de 320 alumnes han participat en alguns dels quinze cursos que ha ofert la Uned a Olot, Figueres i Salt. Els primers cursos Uned Sènior es van impartir a Olot durant el curs 2011-2012 i set anys després el Programa Sènior s'ha estès a Figueres, a Salt i algun curs a Palafrugell. Aquest augment dels participants i la diversitat de l'oferta formativa respon a la bona acollida, al grau de satisfacció, tot arrelant amb força a les comarques gironines.

Es tracta d'una formació voluntària, en la qual els assistents l'escullen amb la confiança que els satisfarà la seva curiositat intel·lectual, conèixer millor el seu entorn natural i cultural; i fins i tot faran coneixences que poden enriquir la seva vida social.

Aquestes expectatives obliguen l'organització a proposar uns temaris i activitats que siguin atractius a l'alumnat i alhora que els docents siguin especialistes en el tema, busquin la participació i el fet que valgui la pena assistir a les classes i, fins i tot, recomanar-les.

Més de 200 alumnes han participat als vuit cursos oferts a Olot. La seu de la Garrotxa és la que ha comptat amb més afluència d'estudiants i on aquestes formacions són més conegudes. La temàtica dels cursos és diversa per tal que el públic pugui trobar alguna formació del seu interès. En aquest darrer semestre, l'oferta ha estat sobre Noves tecnologies, Els secrets dels boscos, Anglès, Francès, Art contemporani i Coneguem el nostre entorn.