El president del Girona, Delfí Geli, i el capità del primer equip, Àlex Granell, han visitat aquesta matí l'hospital Josep Trueta de Girona per entregar unes bates confeccionades a partir de la samarreta blanc-i-vermella perquè els nens i nenes hospitalitzats les puguin portar durant la seva estada al centre.

La iniciativa està emmarcada dins del projecte «Las batas más fuertes» que promou la revista Panenka i que consisteix a convertir samarretes oficials de futbol en bates d'hospital. En el cas del Trueta, els nens ingressats a la planta infantil podran començar a fer servir les bates blanc-i-vermelles a partir de la tardor.

Els nens de Pediatria de l'hospital de Girona començaran a fer servir les noves bates tant bon punt es disposi de totes les unitats necessàries, que serà passat l'estiu.

Amb aquesta donació el Girona FC es converteix en el primer club de LaLiga que posa en marxa la iniciativa a Espanya. Altres clubs com Reail Madrid, València, Sevilla, Betis, Athletic o Osasuna també han mostrat la seva voluntat a participar en un projecte que pretén arribar a com més centres hospitalaris millor.

Els promotors de la iniciativa consideren que els nens i les nenes hospitalitzats juguen un partit molt difícil cada dia, però que si es posen la samarreta del seu equip, en lloc de la bata convencional, el seu estat d'ànim pot millorar, fent que se sentin més forts.