L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses afirma en un comunicat que un dels seus objectius és desenvolupar la seva pàgina web per fer-la atractiva, útil i sobretot que compleixi amb els estàndards de transparència que ha de tenir l'administració electrònica.

Durant els primers mesos de l'any, el consistori ha treballat per implementar els elements a desenvolupar de la seva pàgina a través d'un pla d'impuls dels portals de transparència guiat pel Consell Comarcal del Ripollès i l'Administració Oberta de Catalunya (AOC), en el qual també han participat el mateix Consell i els municipis de Llanars, Molló, Pardines, Ribes de Freser i Vallfogona del Ripollès.

Puntuació alta

L'AOC ha determinat que el nivell de transparència del portal santjoaní ha pujat del 53,19 fins al 86,90%, i s'ha convertit en la institució pública de la comarca amb una puntuació més alta.

Per arribar a aquesta xifra, l'Ajuntament del municipi de Sant Joan especifica que es consideren ítems publicats i consultables com la informació institucional, l'organització política, les retribucions, l'acció de govern, normatives, plans, contractació pública, convenis i subvencions, pressupost, gestió econòmica, tràmits i serveis en línia i espais de participació, entre d'altres. A més, el consistori de Sant Joan de les Abadesses apunta que sempre ha treballat en aquests elements.