La badia de Cadaqués va acollir dissabte la primera Trobada d'Embarcacions Tradicionals de Cadaqués per posar en valor aquest tipus d'embarcacions artesanals que consideren que és un patrimoni important de la població. El municipi alt-empordanès compta amb el parc d'embarcacions tradicionals més important de Catalunya.

La platja d'es Poal va ser el punt de sortida de la primera trobada amb una concentració a la platja de barques de motor, a rem o amb velam, però tots de fusta. Tot seguit es va iniciar una recorregut al ralentí per la badia. En acabar el recorregut a es Poal es va oferir cremat gratuït per a tothom.

La trobada estava organitzada per l'Associació d'Amics de Vela Llatina de Cadaqués amb la col·laboració de l'Ajuntament.

Patrimoni marítim

Segons remarquen els organitzadors, «les barques antigues de treball o construïdes per l'oci des primers estiuejants, aparellades per anar amb vela, a motor, o a rem, grans o petites, totes formen part del patrimoni marítim de Cadaqués».

Per això, des de l'associació «volen posar en valor ses barques de fusta tradicionals que contribueixen a l'extraordinària singularitat del poble».

La primera trobada d'embarcacions tradicionals organitzada ahir pretén justament aquest objectiu. A través de la petita ruta marítima per la badia de Cadaqués, es van mostrar les diferents embarcacions, una mostra de les barques de fusta tradicionals en diferents modalitats.