Ryanair ha anunciat als seus treballadors que tanca la base de l'aeroport de Girona, juntament amb la de Tenerife, Las Palmas i Lanzarote a partir del 8 de gener del 2020. Es confirma així l'amenaça que va llançar, dies enrera, la companyia irlandesa.

L'aerolínia ho ha anunciat a través d'un comunicat intern als seus treballadors. Aquesta decisió podria afectar a 164 treballadors de Girona, entre tripulants de cabina i pilots. La responsable de recursos humans de Ryanair, Lisa McCormach, ha assegurat que la companyia farà tot el possible «per minimitzar la pèrdua de llocs de treball». La companyia ha explicat que obrirà una comissió negociadora amb els sindicats per afrontar els acomiadaments.

La principal justificació de la companyia és l'endarreriment en l'entrega d'un nou model d'avions. A això s'hi afegeix, detalla McCormach, la caiguda d'un 41% dels beneficis durant el primer trimestre i l'augment de costos estructurals, com el preu del combustible o els salaris de la plantilla.

La notícia ha arribat mentre el sindicat estava reunit amb la direcció de l'aerolínia per intentar acordar els serveis mínims per a la vaga convocada al setembre, que està previst que s'allargui 10 dies. Aquests tancaments posen en perill 512 llocs de treball a tot l'estat.

La Cambra de Girona ho considera molt mala notícia

La Cambra de Comerç de Girona considera que el tancament de la base de Ryanair a partir del proper gener és una "molt mala notícia". Donen per fet que l'activitat econòmica "baixarà", però no creuen que es perdin les rutes que la companyia té actualment a Girona. De fet, des de la institució confien en què altres aerolínies s'animin a venir, després de la decisió de Ryanair. D'altra banda, el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega, explica que esperen que la infraestructura es potenciï amb la construcció del baixador de l'AVE. "Cal que l'Aeroport de Girona acabi sent la quarta pista d'El Prat, veient com està creixent Barcelona", ha reblat. Fàbrega també ha lamentat la pèrdua de llocs de treball que suposa la decisió de la companyia irlandesa.