L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) encetarà el proper 17 de setembre a Girona la primera de la desena de reunions de participació ciutadana previstes per configurar el nou pla hidrològic (2022-2027) de les conques internes catalanes. La primera sessió, que serà informativa i estarà oberta tant a la ciutadania com a institucions i empreses, serà la punta de llança per tal d'establir el nou Pla de Gestió de les conques del riu Ter, Daró, Muga i Fluvià; les rieres del Cap de Creus, Montgrí-Empúries i Cap de Begur-Blanes, així com els regs Madral i Sirvent.

A la restra del territori català les sessions de presentació es faran a Tarragona, Manresa i Granollers.

Les properes sessions, previstes pels propers dos anys (quatre el setembre i l'octubre del 2020 i tres més el 2021), serviran per desenvolupar els tallers sectorials (administració, agroramader, empresarial i ambiental) i per debatre les propostes plantejades.

A finals del 2021 es farà l'última sessió per tal d'explicar les propostes dels diferents grups de treball i establir quines mesures s'inclouran al pla, que es posarà en funcionament el 2022.

Les propostes es podran fer de dues maneres, de forma presencial, tal com ja s'ha fet en els anteriors processos de participació ciutadana de l'ACA, i també a través d'un aplicatiu web.