La Fundació TRESC, entitat que treballa per a la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat i amb trastorn mental de les comarques gironines, amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, celebra vint-i-cinc anys.

Amb seus a Girona i Palafrugell, durant aquest temps la Fundació TRESC ha gestionat la contractació de més de 400 persones en empreses de diversos sectors i dimensions, des de petites i mitjanes empreses fins a grans corporacions empresarials, totes elles, amb presència a les comarques gironines.

D'aquestes contractacions, un 70 per cent aproximadament corresponen a contractes indefinits i un 30%, de caràcter temporal. Actualment, l'entitat treballa de forma estable amb més de 200 empreses del territori gironí, tot oferint-los la possibilitat d'esdevenir empreses inclusives compromeses amb la igualtat d'oportunitats.

Presentació d'experiències

Ahir, la Fundació TRESC va commemorar el vint-i-cinquè aniversari amb un acte a l'auditori Josep Irla de Girona, en el qual hi van participar les fundadores de la Fundació TRESC, Anna Maria Roca i Montserrat Cardona; el sommelier d'El Celler de Can Roca, Josep Roca, que va oferir una xerrada sobre creativitat i innovació, i la directora dels Serveis Territorials del Departament de Treball, Afers socials i famílies de la Generalitat a Girona, Marta Casacuberta.

Durant l'acte es van presentar diverses experiències de col·laboració amb els responsables d'empreses amb les quals la Fundació TRESC treballa estretament, com ara El Celler de Can Roca, el Grup Oller, Tastum Grup i Llavora Agropecuària.

Tots ells van destacar la bona adaptació dels treballadors en l'entorn laboral i el normal funcionament del dia a dia de l'empresa, animant la resta d'empresaris que deixin de banda els possibles prejudicis i contractin persones amb discapacitat intel·lectual.