28 de octubre de 2019
28.10.2019
Diari de Girona

Desarticulat a Lloret, Blanes i Palamós un grup criminal de tràfic de drogues

L'organització feia arribar des de Colòmbia la base de cocaïna oculta en paquets de cafè · El laboratori per a processar-la estava situat a Tordera

28.10.2019 | 11:21
Els agents al laboratori de cocaïna

La Guàrdia Civil i l'Agència Tributària han desarticulat una organització criminal que es dedicava a l'elaboració i distribució de cocaïna des de les poblacions de Lloret de Mar, Blanes, Palamós i Todera. A aquest darrer municipi s'hi havia situat el laboratori de processament de substàncies estupefaents que ha estat desmantellat.

La cocaïna base arribava des de Colòmbia amagada entre els grans de cafè. També des d'aquest país enviaven especialistes químics per treballar en la manipulació de la droga. 

L'operatiu ha permès també detenir deu persones per la suposada comissió de delictes de pertinència a organització criminal i tràfic de droga.

Les investigacions van començar el juliol passat quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement sobre la possible existència d'una organització criminal que es dedicava al tràfic de droga a diverses localitats de Barcelona i Girona.

L'organització estava estructurada i jerarquitzada i segons es va poder esbrinar, s'enviaven des de Colòmbia paquets de cafè amb pasta base de cocaïna oculta entre els grans.

Segons ha informat la Guàrdia Civil, quan els paquets arribaven a l'estat espanyol, la base de cocaïna era processada i adulterada al laboratori que l'organització havia posat en funcionament per distribuir-la per Catalunya.

El 4 d'octubre passat es van fer els registres domiciliaris a Palamós, Blanes, Lloret de Mar i Tordera.

Com a conseqüència es van detenir les deu persones de nacionalitat espanyola, colombiana, boliviana i dominicana per la presumpta comissió de delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal.

Es van intervenir 2,5 quilos de cocaïna, 200 litres de productes químics utilitzats pel procés de fabricació de droga i quatre vehicles.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit