El Departament de Territori i Sostenibilitat preveu començar a remodelar, abans d'acabar l'any, les marquesines de bus interurbà de la demarcació de Girona i, així, fer-les accessibles per a les persones amb mobilitat reduïda.

D'aquesta manera, s'adequaran per complir amb la normativa sobre accessibilitat en aquelles parades de línies interurbanes que són competència de la Generalitat.

De moment, des de l'estiu ja s'han fet reformes en 135 parades de la resta de Catalunya, una xifra que la Generalitat espera incrementar progressivament fins a 1.500 en el conjunt del territori.

D'aquest més d'un centenar de parades de bus ja millorades, 89 es troben a la demarcació de Lleida i 32, a les comarques tarragonines. Ara, abans de començar el 2020, està previst començar a la demarcació de Girona.

Les millores consisteixen en la substitució dels bancs existents per un amb reposabraços i una barana de recolzament. A més, es preveu desplaçar el planímetre amb la informació dels horaris i les parades a l'altra banda de la marquesina.

Aquestes actuacions formen part del contracte de manteniment i conservació de marquesines que es va adjudicar el 2016 a Clear Channel.