El servei d'AVE entre Figueres, Girona i Barcelona ha estat interromput a primera hora del matí perquè algú ha col·locat intencionadament un cotxe a la zona de vies a l'altura de Vilobí cap a les 4 de la matinada i li ha calat foc. A les 5.21 hores el foc ja ha quedat extingit, segons ha informat Renfe, que afegeix que s'ha retirat el vehicle a les 6 del matí.

Ara bé, les flames han causat danys a la infraestructura i tècnics d'Adif han reparat els desperfectes. Després han fet un viatge de proves a velocitat baixa després del qual, al voltant de les vuit del matí, han pogut reprendre el servei. Durant part del matí, els trens acumulaven retards.

Als problemes ocasionats per aquest incident s'afegeixen els provocats per la vaga dels treballadors de Renfe que provoca la cancel·lació d'algunes freqüències. Així, per tipus de tren, a l'AVE i la Llarga Distància dels serveis mínims garanteixen la circulació de el 90% dels trens habituals, és a dir, uns 265 a tot l'Estat. Els 28 restants s'anul·laran i els seus 6.300 viatgers hauran de viatjar a altres o un altre dia, segons la resolució de Foment.

En el cas dels trens de Mitja Distància (regionals), s'assegura la circulació de 215 tota Espanya, el 62,8% de l'oferta habitual, el que comporta suprimir 127 freqüències que afectaran uns 5.250 passatgers.n.