Un centenar de persones s'han concentrat aquest dissabte a Vilobí d'Onyar (Selva) per condemnar la mort violenta de les dues germanes de 5 i 6 anys, que van aparèixer mortes aquest divendres a casa seva. A les onze del matí s'ha fet un minut de silenci en record de les dues víctimes i de la mare es va suïcidar poc després llançant-se contra un camió a l'AP-7 a Salt (Gironès).

L'alcaldessa de Vilobí, Cristina Mundet, ha reconegut que el poble està "trasbalsat" i ha reclamat "respecte per a la família que vivia a Salitja - poble que pertany a Vilobí - des de 2014. Mundet també ha agraït la presència dels veïns que s'han aplegat a la plaça. A l'acte hi ha assistit a més dels regidors, el delegat d'Educació a Girona, Martí Fonalleras.

La Plaça de l'Ajuntament de Vilobí d'Onyar ha rebut desenes de veïns consternats per la mort de les dues germanes de 5 i 6 anys aquest divendres. Els regidors de l'Ajuntament amb l'alcaldessa al capdavant s'han concentrat i han fet un minut de silenci per condemnar els fets i per recordar les petites i la seva mare que va morir hores més tard després de suïcidar-se a l'AP-7, i que, a falta que la investigació ho confirmi, apunta a ser la presumpta autora dels fets.

Des de l'Ajuntament reconeixen que el poble està "en xoc" especialment la mainada, ja que malgrat que les dues víctimes no anaven a l'escola del poble, sí que feien activitats extraescolars al municipi. De fet, l'alcaldessa de Vilobí, Cristina Mundet, ha explicat que s'ha posat a disposició de "l'entorn social" de les nenes un servei d'atenció psicològica, facilitat per Dipsalut.

"Ho vam activar de seguida perquè creiem molt important poder transmetre serenor i tranquil·litat als infants que van a la nostra escola, i donar eines per gestionar un xoc com aquest", ha explicat Mundet.

L'alcaldessa ha tornat a reclamar "respecte" per a la família i demana que Vilobí d'Onyar "no es converteixi en un plató de televisió" a partir d'aquesta "tragèdia". "Hem de mirar endavant i ser un poble unit, tot i l'atenció mediàtica" ha explicat als seus veïns, visiblement emocionada.

Aprenien a casa amb la mare

Tal i com ja va revelar ahir l'ACN, cap de les dues nenes estava escolaritzada a cap centre, i aprenien amb la seva mare des de casa. L'alcaldessa ha explicat que aquesta situació, però, no impedia a les nenes tenir relació amb altres infants de Vilobí d'Onyar o Salitja, el poble que pertany a Vilobí i on tenien la casa.

Mundet a explicat que en una localitat petita "tothom es coneix i d'una manera o altra t'acabes integrant en el poble". La família havia fixat la seva residència feia cinc anys a Salitja a la casa on vivien.

L'aixada com a arma

Una de les claus de la investigació continua sent quina ha estat l'arma del crim. En aquest sentit, els Mossos continuen contemplant la possibilitat que hagi estat una aixada que es va trobar dins del domicili, i que seria compatible amb les ferides que presentaven les dues germanes.

El cap de l'AIC dels Mossos d'Esquadra a Girona, Carles Martínez, va deixar clar que "no hi ha cap mena de dubte" que les nenes havien mort de forma violenta però no va concretar la causa perquè el cas està sota secret de sumari.