Un incendi espectacular va afectar durant la matinada de divendres sis cases adossades de Puigcerdà. A causa de la gran virulència de les flames, es va esfondrar la teulada de tres de les cases. Dos dels habitatges van quedar del tot cremats i, per tant, inhabitables, dos dels altres domicilis van resultar parcialment afectats pel foc i els dos darrers van patir petites afectacions, sobretot pel fort fum.

El foc es podia veure des del carrer ja que les flames es van originar a la zona més alta de les cases i es van propagar a través de la cambra d'aire comuna del fals sostre.

Arran dels fets, els veïns es van desallotjar i cap d'ells, sortosament, va resultar ferit. Amb tot, però, no van poder passar la nit a casa i van ser reallotjats en un hotel de la ciutat. El foc es va declarar quan faltaven quatre minuts per a la mitjanit en unes cases adossades situadades a la ronda Torreons de Puigcerdà.

Els Bombers van destinar fins a 10 dotacions a extingir les flames, que eren molt elevades. Un cop van tenir-les apagades, durant la matinada van patir alguna revifada però van poder controlar el foc. Al migdia ja estava del tot controlat però els Bombers es van mantenir al lloc per revisar i assegurar que no quedessin punts calents.

Altells afectats per les flames

Aquest foc va acabar amb el col·lapse de tres dels teulats de les cases. Els altells de totes les vivendes també van patir afectació total o parcial, depenent de l'habitatge, segons els Bombers. Durant el dia, l'arquitecte de l'Ajuntament de Puigcerdà es va personar a la zona per tal de revisar l'estat de les cases.

Aquest incendi va sorprendre els veïns, que van ser desallotjats, però algunes de les cases són de segona residència i no hi havia ningú. Sortosament, cap dels veïns que hi havia a les cases incendiades va patir les conseqüències del foc i no s'han de lamentar ferits.

En les tasques d'emergències també es van activar els Mossos d'Esquadra, el SEM i la Policia Local de Puigcerdà.