El sindicat CSIF critica que l'oficina d'estrangeria de Girona es manté «col·lapsada», una situació que ja va denunciar a finals de l'any passat i que es va «agreujar» davant l'anunci de la pèrdua de 9 funcionaris que aquest any patirà l'oficina entre concurs de trasllats i jubilacions. De les nou places que quedaran vacants, el sindicat assegura que només se n'ha cobert una i que el pròxim 20 de gener marxaran 6 persones a altres destinacions sense que tinguin notícies de quan es cobriran.

El president del sindicat a Girona, Rafa Sánchez, sosté que s'ha cobert una plaça amb un interinatge però que no s'ha fet per vacant, per la qual cosa només hi serà cinc mesos. I pel que fa a la resta, estan concedides a interins però «aquí no ve ningú», critica. «I quan vinguin haurem de simultaniejar la seva formació amb la feina del dia a dia, fet que perjudica negativament el servei que donem a la ciutadania», apunta el president. «Hi ha gent que s'està plantejant marxar davant la inquietud que genera aquesta situació d'incertesa», lamenta. «El problema principal és que no hi ha equiparació salarial del funcionariat de l'Estat amb el de la Generalitat, i la gent de seguida que arriba ja vol saber quan es farà el proper concurs de trasllat», critica.

Pel que fa a la segona part implicada, la Subdelegació del Govern a Girona, el seu portaveu Albert Bramon va declinar fer valoracions sobre aquest assumpte.

Fa unes setmanes, la directora de l'oficina, Piedad Torrubia, va enviar un informe a la Subdelegació alertant de la pèrdua progressiva de funcionaris que feia anys que patien, i del «col·lapse» que pateix, amb una mitjana de 75 dies un cop aconseguida la cita prèvia. Des del 2010 fins ara estrangeria ha perdut 28 funcionaris, i només l'any passat en van marxar 6. En aquests moments hi treballen 24 persones, un nombre que la responsable considera limitat per cobrir les necessitats de la població i per poder donar un servei eficient.