Situació estable aquesta nit a Banyoles. El nivell de l'aigua de l'Estany ha crescut 3 centímetres i es manté desbordat lleugerament en dos punts al parc de la Draga i al Club Natació Banyoles, on l'alçada és més baixa respecte a la mota.

Segons informa l'ajuntament, a la zona de la Draga l'aigua s'evacua de manera natural a les cubetes del parc més properes a l'Estany, que no s'han acabat d'omplir.

La riera Perpinyana al passeig Dalmau continua amb un alt nivell d'aigua, tot i que més baix que ahir, i provoca que aquesta s'acumuli al mateix passeig Dalmau i al Passeig Darder.

Aquesta riera recull les aigües del Prat de Dallas, de la zona de la Puda i de l'estanyol de Montalt per portar-les a l'Estany que no pot absorbir-les perquè està al màxim de la seva capacitat.

Tancat el passeig Darder

Aquesta acumulació d'aigua fa que continuï tancada preventivament la circulació al Passeig Darder, des de la cruïlla amb el Passeig Mossèn Constans fins a l'alçada de l'estanyol del Vilar.

Des que es va iniciar l'episodi de pluges dilluns a la tarda, s'han recollit prop de 190 litres per metre quadrat a Banyoles i el nivell de l'aigua de l'Estany ha crescut 52 centímetres i l'aqüífer es manté al màxim de la seva capacitat.

El pla INUNCAT està activat en fase d'emergència al Pla de l'Estany i es preveu que l'episodi de pluges intenses vaig minvant a partir de migdia.