04 de febrer de 2020
04.02.2020

El Patronat de Turisme es compromet a depurar "fins on calgui" les irregularitats

La investigació encarregada pel president de l'ens ha confirmat cinc causes de la vintena que s'apuntaven inicialment

04.02.2020 | 18:08

El president del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Noguer, s'ha compromès en depurar "fins on calgui" totes les irregularitats provades en una investigació interna encarregada pel mateix president. L'assumpte va arribar a mans de Miquel Noguer el passat mes d'agost, arran d'un informe en què apuntava a una vintena d'irregularitats com ara contractacions indegudes i tractes de favor des del 2012 fins a l'actualitat, que va treure a la llum aquesta setmana Diari de Girona.

Davant d'això, el president de l'ens públicoprivat va encarregar-ne una investigació "en profunditat" dels fets i també va nomenar a un instructor, per tal que es fessin atestats si calia. Finalment, a finals del 2019 es va descartar la majoria d'irregularitats i tan sols en van quedar unes cinc de provades.

La investigació hauria certificat que el cap de màrqueting del patronat hauria cobrat despeses de representació de forma indeguda, així com també dietes i indemnitzacions, ja que en el contracte ja hi ha un complement salarial dedicat a aquest àmbit.

Per altra banda, la responsable online del Patronat també hauria contractat a l'empresa de la seva parella de fet entre el 2015 i el 2018, fet que portaria a un conflicte d'interessos que vulnerarien el principi d'imparcialitat.

Per últim, la investigació reclama a la Universitat de Girona l'abonament de 24.000 euros, més interessos, per un estudi de promoció turística que s'hauria d'haver fet entre el 2013 i el 2014, però mai es va acabar entregant de forma definitiva. Si bé és cert que es va escriure un esborrany, aquest no té cap tipus d'utilitat pel Patronat de Turisme.

Miquel Noguer ha incidit en què "si hi ha alguna cosa que no s'ha fet prou bé" es depurarà "fins on calgui" la responsabilitat. Per això, ha remarcat que "des del primer moment" han volgut saber fins al detall què era cert i què no de les irregularitats apuntades inicialment en un informe.

De la mateixa manera, Noguer ha destacat que "la imatge del Patronat és magnífica" i ha defensat "la professionalitat" dels seus treballadors a l'hora de tirar endavant diverses campanyes de promoció del territori. Per això ha avançat que no aturarà l'activitat del Patronat.

Pendents del nou director

La polèmica arriba en un moment en què el Patronat de Turisme Costa Brava Girona encara no té un director assignat. Durant els últims mesos s'ha estat fent un procés de selecció i a dia d'avui ja es troba en la fase final. El president de l'ens ha anunciat que tan sols queden "dos candidats" en la fase final i que es decidirà el nom del nou director després d'una entrevista a les dues persones que opten al càrrec.

Per tot això, Miquel Noguer preveu que de cara a la setmana vinent el consell d'administració ja pugui nomenar el nou director de l'ens.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook