El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna dels sis activistes jutjats a l'Audiència de Girona per la protesta de Fellines -a Viladesens, el Gironès- que van intentar impedir la construcció de la torre 66 de Molt Alta Tensió (MAT) i on un dels processats es va encadenar a un cotxe enterrat a terra.

El març del 2018, el tribunal els va condemnar per delictes d'atemptat a agents de l'autoritat, lesions, coaccions, desobediència i amenaces. Va ser llavors quan els va imposar penes de 6 a 9 mesos de presó i multes que van dels 120 als 1.080 euros. L'Audiència també va fixar 28.050,38 euros d'indemnització. Ara, el Suprem desestima el recurs de la defensa dels activistes i els imposa les costes processals.

Tal com recollia la sentència de la secció tercera de l'Audiència de Girona, el cas es remunta a una data indeterminada prèvia al 8 de gener del 2014. Va ser llavors quan «diverses persones no identificades» van excavar un túnel en un lloc proper a on s'havia de col·locar la torre número 66 de la MAT, que estava construint l'empresa Garoc SLU per encàrrec de Red Eléctrica al veïnat de Fellines.

Un cop fet el forat, el document diu que aquestes mateixes persones hi van introduir un vehicle «condicionat» perquè una persones pogués estar a dins «un cop enterrat completament».

Així, un dels activistes va entrar al cotxe ja enterrat i va posar el braç «dins un enginy» on hi hauria d'haver la palanca del canvi de marxes que li impedia «sortir-ne» si no el rescataven. Amb aquesta maniobra pretenia -segons la sentència- «impedir o almenys retardar les obres de construcció de la torre».

La defensa dels activistes va presentar recurs contra la decisió de l'Audiència i, ara, el TS desestima punt per punt les al·legacions.

Concentració de suport a Girona

Per tal de donar suport als sis activistes condemnats, s'ha convocat per avui a les set de la tarda una concentració a la plaça del Vi de Girona.