La concentració de suport als residents del centre de primera acollida Estany va coincidir amb una altra de la plataforma de Professionals del Tercer sector en lluita; educadors socials que fa setmanes que reclamen millores laborals per poder oferir, justament, una atenció de més qualitat als menors.

Es tracta de treballadors d'entitats del tercer sector a les quals la Generalitat delega i subvenciona la gestió de serveis i recursos per atendre menors. Aquest col·lectiu ha estès les seves demandes més enllà de les comarques de Girona i fa pocs dies va promoure una acció reivindicativa a Barcelona.

A més d'aquests professionals, la Federació d'entitats d'atenció a la infància i l'adolescència (Fedaia) també va escollir ahir al migdia per llegir un manifest davant la Generalitat a Girona en què reclama 130 milions d'euros més per a Infància en els nous pressupostos: «90 per revertir els deu anys de pèrdua i 40 per desplegar el model de serveis d'intervenció socioeducativa». La Fedaia simbolitza la protesta amb motxilles buides i dimecres ha convocat una altra acció al Parlament.