18 de març de 2020
18.03.2020

Unes 2.100 famílies gironines d'escolars amb beques rebran targetes moneder per menjar

La mesura cobreix la necessitat generada pel tancament dels menjadors · Educació ajorna el procés de preinscripció i el Ministeri retarda la selectivitat

17.03.2020 | 23:24
Unes 2.100 famílies gironines d'escolars amb beques rebran targetes moneder per menjar

Prop de 2.100 famílies gironines vulnerables amb fills que tenen beques menjador accediran, al llarg d'aquesta setmana, a targetes moneder carregades amb l'import de l'ajuda perquè els comprin aliments fins que acabi la crisi del coronavirus i l'activitat escolar recuperi la normalitat.

Els departaments d'Educació i de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat habilitaran unes 140.000 d'aquestes targetes per a menors que utilitzen el menjador escolar a Catalunya i 20.000 de serveis d'intervenció socioeducativa que incloguin l'àpat.

La mesura resol la incertesa que es va obrir divendres amb la clausura dels centres i, com a conseqüència, d'un servei de menjador especialment important per a l'alumnat més desfavorit. A última hora de dilluns, les dues conselleries implicades van fer públic un acord amb La Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona que permetrà cobrir les beques per al dinar d'aquests infants amb pocs recursos econòmics.

La majoria de les beques concedides aquest curs, com els anteriors, cobreixen la meitat del cost del menjador. A efectes pràctics, i d'acord amb la informació donada pel Govern, l'ajuda hauria de fer-se efectiva entre avui i demà a través dels ajuntaments i dels consells comarcals –els últims tenen les competències delegades en transport i menjador escolar.

Quan l'administració catalana hagi aprovat les instruccions definitives que ho faran possible, la Generalitat mantindrà la mesura fins que se suspenguin les restriccions aplicades dintre del pla d'emergència activat amb l'objectiu de frenar la Covid-19.

També en relació amb el menjador escolar, la Federació d'associacions de mares i pares d'alumnes de Catalunya (Fapac) va explicar que Educació estudia col·laborar amb les associacions de famílies que autogestionen aquest servei. Segons els ha informat la Conselleria, s'està plantejant fer una convocatòria extraordinària de subvencions per ajudar a pagar els costos. Si es confirma, va dir la Fapac, això es posaria en marxa quan acabi l'estat d'alarma.

D'altra banda, el Departament d'Educació va anunciar a última hora d'ahir que ajorna el procés de preinscripció escolar per al curs 2020-2021, que havia de començar el pròxim dilluns 23 de març, fins que es pugui fer amb normalitat. Educació ha de donar informació més detallada al llarg del dia d'avui.

La Conselleria també va informar que donarà als centres orientacions i activitats relacionades amb la situació actual perquè l'alumnat les faci mentre les escoles i els instituts continuïn tancats, unes propostes que poden oferir-los via telemàtica o mòbil.

L'impacte de l'aturada de les classes en l'alumnat de segon curs de batxillerat que prepara la selectivitat és una de les preocupacions que el representant de les direccions dels instituts gironins va expressar divendres. Els ministeris d'Educació i Formació Professional, d'Universitats i les comunitats autònomes van coincidir ahir en la necessitat d'ajornar els exàmens d'enguany –segons informava Europa Press–, que a Catalunya estan programats per al 9, 10 i 11 de juny. Les administracions educatives, però, encara treballen per escollir les dates definitives de les proves d'accés a la universitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit