Diverses organitzacions ecologistes denuncien la destrucció del bosc de ribera a la riera d'Arbúcies, a Sant Feliu de Buixalleu.

Asseguren que durant el cap de setmana passat van transcendir imatges a les xarxes socials que els alertaven de «la completa destrucció d'aquest ecosistema» en aquest punt del Baix Montseny.

L'Associació de Naturalistes de Girona (ANG), la Coordinadora per la Salvaguarda del Montseny (CSM), Ecologistes en Acció (EeA), SEOBirdlife i altres entitats ecologistes de Catalunya han informat a través d'un comunicat que aquests treballs forestals són «desmesurats» i segons la seva opinió «no estan de cap manera justificats».

Aquesta denúncia pública neix arran d'una publicació a Twitter, i, així, destaquen que van poder descobrir que s'estava fent «una tala massiva d'arbres que deixava tota la llera i planes d'inundació de la riera sense cap tipus de vegetació arbòria i arbustiva». A més a més, van constatar la tala d'un bosc de verns, un hàbitat considerat com a prioritari -màxima protecció- per la Directiva Hàbitats de la Unió Europea, asseguren les entitats ecologistes. Aquesta actuació, setencien les entitats, «ha deixat la llera de la riera completament desforestada, la qual cosa suposa un greu perill davant noves riuades».

Ajuts del temporal «Gloria»

Les actuacions realitzades en aquest punt de Sant Feliu de Buixalleu, segons les entitats ecologistes, «estarien emmarcades dins dels ajuts atorgats a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per treure tots aquells elements susceptibles de resultar un perill» davant noves riuades a causa del passat temporal Gloria. Segons detallen, aquests treballs els estaria desenvolupant l'empresa pública sota control d'agents de medi ambient. Davant dels fets, aquestes entitats estan estudiant la possibilitat de presentar una denúncia a la Fiscalia per delicte mediambiental.