Palau-saverdera tindrà carrers amb wifi gratuït pagat per la Unió Europea. S'han posat punts d'accés a diferents llocs de la població i el servei s'espera que estigui disponible en breu.

L'empresa Megatel és l'encarregada d'instal·lar els punts d'accés a internet gratuïts en el marc del projecte de la Unió Europea al qual es va adherir l'Ajuntament. El projecte té un cost de 15.000 euros i ha estat pagat per la UE dins el programa WIFI4EU.

Els ciutadans podran connectar-se només seleccionant aquesta xarxa i navegar ininterrompudament durant 8 hores amb un ample de banda de 30MBps.

Segons ha informat l'Ajuntament, es van adherir al programa el maig de fa dos anys, però per uns problemes tècnics amb la sol·licitud no van poder entrar a la primera convocatòria.

A banda del wifi, hi ha dues empreses -Adamo Telecom Iberia SA i Telefónica- que han presentat plans per desplegar la fibra òptica al poble.

Una de les empreses, Adamo, preveu cobrir en una primera fase, el nucli antic, ha informat l'Ajuntament, juntament amb Bellavista i mas Bohera.

Posteriorment s'ampliaria amb una segona fase que permetria cobrir també mas Isac per part de Telefónica que ha està recollint el consentiment dels propietaris d'habitatges de la part baixa del poble per poder fer la instal·lació de la xarxa per les façanes de les cases on ha de passar de forma soterrada.