Segueix-nos a les xarxes socials:

El Trueta agraeix «l'allau» d'ajuda solidària per fer front al virus

El Trueta agraeix «l'allau» d'ajuda solidària per fer front al virus· ICS Girona

En aquesta crisi sanitària mundial, l'ajuda desinteressada dels gironins no s'ha fet esperar. Desenes d'empreses, entitats i particulars de les comarques gironines han destinat, en la mesura del possible, la seva ajuda a l'hospital Josep Trueta, ja sigui amb aportacions econòmiques, materials o, fins i tot, gastronòmiques.

En un comunicat, l'hospital ha destacat les «incomptables» donacions de material sanitari, com per exemple l'esforç comú de Friselva, Friusa, Grup Batallé, Grup Cañigueral i Euromet Agrofood, que han importat des de la Xina 7.300 granotes d'alta protecció i 120.000 mascaretes quirúrgiques per a tots els centres sanitaris de la comarca. Les aportacions de la Fundació Jaume Casademont, la Universitat de Girona o l'empresa Buergo.Fol són altres exemples d'aquesta col·laboració solidària que ha anat aflorant en els últims dies.

El voluntariat també ha pres protagonisme, i l'hospital ha volgut posar en valor la tasca del grup de la Cellera de Ter que ha confeccionat més de 700 bates impermeables o la xarxa de voluntaris «coronavirus makers» que han entregat centenars de viseres protectores fetes amb impressores 3D. Així mateix, la multinacional farmacèutica veterinària Hipra, amb seu a Amer, ha estat «clau» en la lluita per frenar la corba de contagis cedint de les seves instal·lacions, equipaments i professionals per processar les mostres de les proves PCR. Aquest esclat de solidaritat, des de la més petita fins a la més gran aportació, ha suposat un ajut molt important en la gestió de la pandèmia.

Els donatius econòmics també han arribat als 290.000 euros, import que el Trueta destina íntegrament a la compra d'aparells mèdics per als pacients amb COVID-19 i per a les àrees de tractament habilitades.

Finalment, el món de l'esport també s'ha compromès en la lluita contra el virus amb la campanya impulsada pel Girona FC #GuanyaremAlCovid19, que ja ha recollit prop de 12.000 euros, que el club doblarà. Finalment, el sector alimentari i de la restauració ha fet arribar fruita , xocolata, pizzes i bunyols, entre d'altres, als professionals de l'hospital perquè segueixin forts al peu del canó.

Prem per veure més contingut per a tu