L'episodi de pluges que va començar dilluns ha deixat més de 140 litres per metre quadrat a Banyoles, fet que l'Estany pugés 37 centímetres i en alguns punts -com per exemple el Club Natació Banyoles i el parc de la Draga- s'arribés a desbordar, tot i que sense provocar danys. De fet, divendres passat ja es van obrir parcialment les comportes per desembassar aigua, i des de dilluns ja estaven totalment obertes. A més, es van desguassar també els cinc recs de sortida natural de l'Estany que estaven ja a la màxima capacitat.

A la zona del camp de futbol nou, la riera de la Perpinyana també va pujar de nivell i, com que l'estany no va poder absorbir l'aigua, es va produir una acumulació de pluja en aquest punt. Per això, es va tallar preventivament la circulació de vehicles al passeig Darder. D'altra banda, l'Ajuntament de Banyoles també va haver de retirar de la via tres arbres que havien caigut per esllavissades a terra: dos a la carretera C-150a, a la zona del Puig de Sant Martirià, i un altre al carrer Pintor Pigem. Al carrer Jaume Ferriol, una esllavissada va provocar la caiguda d'un pal de telèfon.

A la veïna Cornellà del Terri, la crescuda del riu Matamors va trencar l'asfalt del pont de Borgonyà, mentre que a altres punts del Pla de l'Estany també es van registrar esllavissades.

El temporal també es va deixar notar a l'Alt Empordà. A Portbou, un pi de grans dimensions va caure al mig de la carretera, que va quedar tallada i va impedir el subsministrament de pa i diaris. A Port de la Selva, el temporal va inundar aparcaments i plantes baixes. Segons va explicar l'alcalde, Josep Maria Cervera, el pitjor moment es va viure de matinada, quan la riera de Romanyac es va desbordar en alguns punts en zona inundable. Davant del perill, els equips d'emergències van fer retirar els vehicles de l'aparcament dels horts, van desallotjar una parella d'un habitatge i van alertar els veïns.