Els Mossos d'Esquadra han enxampat a Alp un traficant transportant 3,6 quilos de cocaïna valorada en més de 600.000 euros.

Els Mossos el van aturar en un control per evitar desplaçaments entre regions sanitàries i garantir el confinament. L'home ha ingressat a presó.

L'arrestat és un home, de 49 anys, veí de Puigcerdà i de nacionalitat portuguesa, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

Els fets van succeir el passat dilluns durant un control de pas que es va muntar a altura del punt quilomètric 0,9 de la carretera GI-400, dins del terme municipal d'Alp, per tal de garantir el compliment de les mesures decretades en l'estat d'alarma.

Cap a les nou de la nit van aturar un vehicle ocupat per una persona que, a banda de no donar cap explicació coherent del motiu del desplaçament, es va mostrar molt nerviós. Els agents van sospitar que podria realitzar alguna activitat il·lícita i van revisar el vehicle.

En el maleter van trobar una bossa que contenia quatre paquets plastificats i envasats al buit que contenien 3,6 quilos de cocaïna. Davant aquesta troballa es va detenir el conductor com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

El valor econòmic de la droga comissada superaria els 600.000 euros. El detingut va passar dimecres a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Puigcerdà, que va decretar l'ingrés a presó.