Els Mossos d'Esquadra han enxampat a Alp un traficant que transportava 3,6 quilos de cocaïna valorada en més de 600.000 euros. Els agents el van aturar en un control per evitar desplaçaments entre regions sanitàries i garantir el confinament. L'home ha ingressat a presó.

L'arrestat, presumpte autor d'un delicte contra la salut pública, és un home de 49 anys, veí de Puigcerdà i de nacionalitat portuguesa. Els fets van succeir dilluns durant un control de pas que es va muntar al punt quilomètric 0,9 de la carretera GI-400, dins el terme municipal d'Alp. Cap a les nou de la nit van aturar un vehicle ocupat per una persona que, a banda de no donar cap explicació coherent del motiu del desplaçament, es va mostrar molt nerviosa. Els agents van sospitar que podria fer alguna activitat il·lícita i van revisar el vehicle.

Al maleter van trobar una bossa que contenia quatre paquets plastificats i envasats al buit que contenien 3,6 quilos de cocaïna amb un valor de més de 600.000 euros. Davant d'aquesta troballa, els agents van detenir el conductor com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.El detingut va passat dimecres a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Puigcerdà, que va decretar l'ingrés a presó.

Marihuana a Maçanet

El dimarts, dia 19 de maig, els Mossos de l'Àrea Bàsica de l'Alt Empordà van detenir dos homes de 26 i 28 anys, de nacionalitat espanyola i marroquina i veïns de Perpinyà, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. Els Mossos feien un control a la carretera entre Maçanet de Cabrenys i Ceret (França) i van aturar dos vehicles amb matrícula francesa. Davant el nerviosisme d'un dels ocupants, van escorcollar els cotxes i van trobar dues grans bosses de marihuana.