SOS Costa Brava, ahir, va tornar a sortir al carrer per denunciar l'actitud d'alguns ajuntaments que han tirat endavant projectes urbanístics polèmics durant el confinament. Van fer tres concentracions en tres poblacions amb projectes polèmics: la Pineda d'en Gori de Palamós, Sa Riera de Begur i Cap Roig a Calella de Palafrugell.

L'entitat ecologista, que agrupa diverses associacions, assegura que l'estat d'alarma s'ha utilitzat per seguir construint alguns dels projectes sense cap oposició veïnal, ja que no han estat permeses les manifestacions.

Ahir doncs es van reunir en blocs de deu persones en una triple acció per denunciar l'actitud d'alguns ajuntaments del litoral gironí. Tot mantenint les mesures de seguretat, es van concentrar a les tres localitats baix-empordaneses on s'estan tirant endavant els projectes urbanístics polèmics.

A les 10 del matí, equipats amb mascaretes de l'entitat, es van trobar davant de la Pineda d'en Gori, a Palamós, on està previst que s'aixequin dotze xalets i 43 apartaments en «l'últim pulmó que queda arran de mar» en aquesta zona.

Després de l'acció a Palamós els concentrats es van desplaçar fins a Begur on hi havia més activistes. Allà es van queixar que l'ajuntament intenta col·locar urbanitzacions «on ja no n'hi caben més». Una de les zones que més preocupa és la de Sa Riera. Estan en contra d'un projecte que hi preveu aixecar 52 habitatges. Per això, es van desplaçar fins a les portes del consistori per llegir un manifest i qüestionar «a qui serveix l'ajuntament?».

La tercera parada dels ecologistes va ser davant de l'Ajuntament de Palafrugell. Allà van reclamar que el consistori «escolti» els veïns i les entitats ecologistes en relació a dos projectes concrets. D'una banda el de Cap Roig que inclou un auditori i que està vinculat a La Caixa. Es tracta d'una edificació que SOS Costa Brava porta denunciant des de fa temps, va recórrer el projecte urbanístic.

També van reclamar que es preservi tota la zona boscosa que es troba propera a la Platja del Canadell de Calella de Palafrugell. «No es pot aprofitar aquesta situació complicada que es viu actualment per tirar endavant aquests projectes», va assenyalar l'advocat de SOS Costa Brava Eduard de Ribot.

Per la seva banda, la membre de l'entitat Zeta Figa va destacar que estan davant de tres casos «ben diferenciats »però que tenen una cosa en comú malgrat ser de municipis diversos: «Tots tres projectes no tenen ni cap ni peus, i hem de seguir protestant», va concloure.