Els Mossos van detenir el dissabte 23 de maig, un home de 32 anys, nacionalitat hondurenya, com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària, negar-se a sotmetre's a les proves d'alcohol i drogues.

Va donar una taxa catorze vegades superior a la permesa a l'etilòmetre de mostreig.

Els fets van passar cap a dos quarts d'onze de la nit del mateix dia 23, a la carretera C-63 on els agents de trànsit van ser informats que a l'alçada de Cassà de la Selva un turisme circulava fent ziga-zaga en sentit Platja d'Aro.

Gràcies a la col·laboració ciutadana els agents van localitzar el turisme aturat a la carretera GIV-6621 al seu punt quilomètric 1, a Castell-Platja d'Aro.

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona, sector Sant Feliu de Guíxols, van identificar el conductor i van veure que tenia símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de begudes alcohòliques.

Li van fer inicialment una primera prova de mostreig que va donar un resultat positiu de 2.12 mg/l en aire expirat més de catorze vegades per sobre del màxim permès que en aquest cas era de 0,15 mg/l.

En voler fer-li la prova amb l'etilòmetre evidencial, l'home va interrompre voluntàriament la prova i es va negar a realitzar-la.

Després de refusar també la prova de contrast, els mossos el van detenir com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària.

El detingut, que tenia antecedents, va quedar citat i per comparèixer al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols.