Les dissolucions matrimonials han caigut a les comarques gironines durant el primer trimestre de l'any. Han disminuït en un 14,29 %. Aquí hi ha comptabilitzats tant els divorcis, les separacions i les nul·litats matrimonials.

Entre el gener i el març s'han tramitat 402 demandes en els jutjats gironins, mentre que en els primers tres mesos de l'any passat en van ser 469.

La majoria de dissolucions es fan amb divorci. Els jutjats gironins han tractat fins a 387 demandes, mentre que en el primer trimestre de l'any passat, 449. S'ha de dir que majoritàriament es tracta de divorcis de mutu acord (245) mentre que els no consensuats s'han elevat fins als 142.

Quant a les separacions, el primer trimestre de 2020 se n'han registrades 14, cinc menys que l'any passat.

Hi ha una figura de dissolució matrimonial que s'ha donat entre el gener i el març, que normalment no té massa tirada, es tracta de la nul·litat. Enguany, de moment, n'hi ha hagut un cas.

El Consell General del Poder Judicial especifica que en l'informe fet públic del primer trimestre d'aquest any a conseqüència de la crisi sanitària del coronavirus i la declaració de l'estat d'alarma només ha permès comptabilitzar les dades fins al 14 de març i no fins al 31.

Girona i Figueres, al capdavant

A la província catalana si es realitza una anàlisi de les dades de dissolucions per partits judicials, es pot comprovar que els jutjats de Girona estan al capdavant amb 125 divorcis i sis separacions. Seguits dels de Figueres, amb 76 divorcis i tres separacions. Mentre que el partit judicial de Santa Coloma de Farners es troba en la tercera posició, amb 50 divorcis i una separació.

A Espanya, les demandes de dissolució matrimonial també han experimentat una baixada, en aquest cas del 18,5% durant el primer trimestre de l'any. Per tant, Girona se situa per sota de la mitjana. En el conjunt de l'Estat i a Girona es posa de manifest una tendència a la baixa en les dissolucions matrimonials i que es manté en els últims anys. Sobretot des de la crisi del 2008.

A tot l'Estat s'han presentat un total de 13.690 demandes de divorci consensuat, un 16,6 % menys que el 2019. Mentre que de no consensuades, se n'han tramitat 9.290, un 20,4% menys. Pel que fa a les demandes de separació, se n'han tractat 660 als jutjats espanyols, un 26,7 % menys que l'any anterior. Mentre que de no consensuades, 335. Quant a nul·litats, els jutjats de l'Estat han rebut 23 demandes, un 32,4% menys que de gener a març de l'any passat.