Segueix-nos a les xarxes socials:

Girona gairebé duplica els PCRs fets en un mes

La xifra de proves a la regió sanitària puja més d'un 75% Catalunya és la comunitat on s'han fet més tests PCR des de l'inici de la pandèmia

Girona gairebé duplica els PCRs fets en un mes

El nombre de proves PCR realitzades per dia a la Regió Sanitària de GironaConcretament, ha pujat més d'un 75% entre el 15 de juliol i el 14 d'agost, en comparació amb el mes anterior. Així, del 14 de juny al 14 de juliol, se n'han realitzat 12.857 a la tota regió, mentre que del 15 de juliol al 14 d'agost, la xifra ha ascendit fins als 22.591 tests. Són dades del Departament de Salut, que no tenen en compte les PCRs de seguiment fetes a persones infectades a qui ja s'havia detectat.

També ha pujat el percentatge de casos positius que s'han trobat en aquestes PCRs. I és que, si bé entre el 14 de juny i el 14 de juliol sortien positives un 1,76% de les proves, entre el 15 de juliol i el 14 d'agost marcaven positiu en coronavirus el 7,60% dels tests.

Catalunya supera el milió de PCR

Entre el 7 i el 13 d'agost, a Catalunya es van dur a terme 59.198 proves PCR, 5.000 d'elles a Girona. Segons les dades del Ministeri de Sanitat, des de l'inici de la pandèmia, a Catalunya, ja s'han fet més d'un milió de tests PCR. El volum total de tests significa que la taxa d'aquest tipus de proves per cada 1.000 habitants se situa en 134,23.

Així, Catalunya es converteix en la comunitat autònoma on s'han fet més proves d'aquest tipus a tot l'Estat. La segueix la Comunitat de Madrid, amb 976.233 tests, i una taxa de 146,02 proves per cada 1.000 habitants. A tot Espanya s'han fet 5.367.311 tests PCR des de l'inici de la pandèmia, 383.376 dels quals l'última setmana (un 8% més respecte l'anterior), amb una taxa de 113,95 de mitjana a tot l'Estat.

Un nou cribratge massiu

Mentrestant, Salut ha anunciat un nou cribratge massiu a Benifallet, al Baix Ebre. El brot que es va confirmar divendres en aquest municipi acumula ja 14 positius i 24 contactes estrets en seguiment i també ha afectat residents d'altres municipis. La directora dels serveis territorials de Salut a les Terres de l'Ebre, Mar Lleixà, ha assenyalat que les proves serviran per fer una «cerca activa» de casos de persones que són asimptomàtiques. Seguint els protocols s'han fet ja les proves PCR als contagiats i es mantenen en aïllament els contactes directes de les persones que han donat positiu.

Aquest nou cribratge se suma als que el Departament de Salut ja ha fet a poblacions com Ripollet, Sabadell, Terrassa, Vilafranca del Penedès i Santa Coloma de Gramenet. Ahir també van començar els cribratges massius al barri barceloní del Besòs i el Maresme. Es preveu fer 1.200 proves PCR en tres dies, que equival a un 10% de tota la seva població.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus

Prem per veure més contingut per a tu