El cribratge massiu que ha tingut lloc a Salt durant tres dies va finalitzar ahir al vespre amb un total de 1.363 proves PCR. La iniciativa va partir del Departament de Salut i es va realitzar en una carpa instal·lada a la Casa de les Bernardes del municipi. Es tracta del primer cribratge massiu realitzat a la Regió Sanitària de Girona, i de fet Salt és la localitat gironina amb el risc més alt de rebrot.

L'alcalde de la ciutat, Jordi Viñas, va celebrar la xifra de proves assolida i va donar les gràcies als sanitaris, cossos de seguretat i d'emergències, tècnics i voluntaris que han participat en la iniciativa. També va donar les gràcies als veïns que hi han participat i va alertar de «no abaixar la guàrdia».

El cribratge s'ha ofert de forma voluntària a la població, tot i que es va demanar a la població d'entre 15 i 49 anys i sense símptomes que hi assistissin de forma prioritària, ja que Salut ha detectat que aquesta franja d'edat és on es detecten la majoria dels positius actuals a la zona.

Així mateix, també es va demanar que fossin veïns de la zona entre el carrer Major, el passeig de Marquès de Camps, l'avinguda de Països Catalans i el carrer Ramon y Cajal, i que no s'haguessin fet una PCR en els dies previs.

L'objectiu fixat pel Departament de Salut era arribar a 1.500 proves, una xifra que no s'ha assolit amb exactitud, però que tot i això conforma prop d'un 20% de la població on s'ha centrat la campanya.