06 de setembre de 2020
06.09.2020
Diari de Girona

El cribratge massiu de Salt clou amb més de 1.300 PCRs

Durant tres dies el municipi ha fet una crida als veïns per detectar casos asimptomàtics a la zona amb més contagis

05.09.2020 | 23:10
El cribratge massiu de Salt clou amb més de 1.300 PCRs

El cribratge massiu que ha tingut lloc a Salt durant tres dies va finalitzar ahir al vespre amb un total de 1.363 proves PCR. La iniciativa va partir del Departament de Salut i es va realitzar en una carpa instal·lada a la Casa de les Bernardes del municipi. Es tracta del primer cribratge massiu realitzat a la Regió Sanitària de Girona, i de fet Salt és la localitat gironina amb el risc més alt de rebrot.

L'alcalde de la ciutat, Jordi Viñas, va celebrar la xifra de proves assolida i va donar les gràcies als sanitaris, cossos de seguretat i d'emergències, tècnics i voluntaris que han participat en la iniciativa. També va donar les gràcies als veïns que hi han participat i va alertar de «no abaixar la guàrdia».

El cribratge s'ha ofert de forma voluntària a la població, tot i que es va demanar a la població d'entre 15 i 49 anys i sense símptomes que hi assistissin de forma prioritària, ja que Salut ha detectat que aquesta franja d'edat és on es detecten la majoria dels positius actuals a la zona.

Així mateix, també es va demanar que fossin veïns de la zona entre el carrer Major, el passeig de Marquès de Camps, l'avinguda de Països Catalans i el carrer Ramon y Cajal, i que no s'haguessin fet una PCR en els dies previs.

L'objectiu fixat pel Departament de Salut era arribar a 1.500 proves, una xifra que no s'ha assolit amb exactitud, però que tot i això conforma prop d'un 20% de la població on s'ha centrat la campanya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook