Segueix-nos a les xarxes socials:

ERC del Ripollès denuncia que el Consell beneficia només quatre pobles amb uns ajuts

Fins ara les subvencions per camins rurals es repartien entre els 19 municipis de la comarca

L'agost passat el Departament de Territori i Sostenibilitat va convocar les subvencions destinades a fer actuacions de camins a la xarxa veïnal i rural. Segons ERC del Ripollès, l'actual equip de govern del Consell Comarcal del Ripollès (JxCat, PSC i MES) va repartir la subvenció de 206.297 euros en només cinc camins de forma unilateral. Exposen que la millora dels cinc camins només afecta quatre municipis i no dinou com s'havia fet sempre.

L'alcalde de Llanars, Amadeu Rosell, i l'Ajuntament de les Llosses s'han queixat del repartiment. Rosell ha recordat que els municipis petits són els que tenen menys recursos econòmics i més quilòmetres de camí. Ha reiterat «la necessitat de recuperar el consens comarcal i no prendre les decisions de forma unilateral i amb un cert sectarisme». També ha apuntat que, segons el seu criteri, cal ajudar la gent que viu al territori i al sector primari.

La consellera Marina Puigcorbé de les Llosses ha plantejat que té pendent reparar alguns camins amb una forta inversió, i ha afirmat que va demanar suport al Consell Comarcal per poder reparar camins i no ha obtingut cap resposta.

Ha explicat que aquest estiu les pluges van provocar desperfectes a camins municipals i una important esllavissada al camí que condueix cap a la part alta de la riera de Merlès, que va deixar masies incomunicades. L'Ajuntament es va veure obligat a fer un camí alternatiu provisional.

Prem per veure més contingut per a tu