L'acusat d'estrangular un veí de Figueres de 82 anys en un aparcament de Sant Pere Pescador el 10 de juny del 2017 per «motius que es desconeixen», segons la fiscalia, s'asseurà a partir d'avui davant els membres del jurat popular que s'encarregaran d'emetre veredicte. El cas havia d'arribar a judici a finals de març, però es va haver de suspendre pel coronavirus. Serà el primer cas amb jurat popular que es fa a l'Audiència de Girona posterior a l'estat d'alarma i amb les mesures sanitàries per prevenir contagis de covid-19. Segons el guió de la secció quarta, el judici arrencarà amb la constitució del jurat i es preveu que l'acusat declari cap al migdia.

Inicialment, el fiscal l'acusa d'un delicte d'assassinat i un delicte de robatori amb violència d'ús de vehicle a motor. Per l'assassinat demana 24 anys de presó i 9 anys de llibertat vigilada. Pel robatori sol·licita 5 anys de presó. La víctima tenia tres fills. En concepte de responsabilitat civil, la fiscalia vol que el processat els indemnitzi amb un total de 90.000 euros.

L'any passat, l'acusat va escriure una carta dirigida al fiscal on reconeixia els fets i demanava perdó a la família de la víctima. La defensa sol·licita una condemna de 7 anys i mig de presó per homicidi.