La Policia Nacional ha detingut dues persones relacionades amb el narcotràfic i el crim organitzat en dues intervencions diferents i en menys de 72 hores. Tant un operatiu com l'altre van tenir lloc fa uns dies i els detinguts van ingressar en presó preventiva com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

La primera detenció va ser el 18 de setembre en un control a l'AP-7 direcció França, a l'altura de la Jonquera, mentre que l'altra va tenir lloc el dia 21 a Sant Feliu de Guíxols, en un operatiu sense cap relació amb el primer.

En el primer cas els policies van aturar un camió de transport de vehicles sense matricular en un dispositiu policial emmarcat en el pla de lluita contra grups organitzats itinerants, establerts o de pas per la zona fronterera. Després d'inspeccionar el camió van trobar bosses de marihuana en set dels nou cotxes que transportava el camió. En total es van comissar quasi 143 kg.

El segon cas, que va tenir lloc tres dies després, s'emmarca en un dispositiu de vigilància que s'havia establert a Sant Feliu de Guíxols i que va detectar un vehicle conduït per una persona relacionada amb el narcotràfic.

En intentar que el conductor s'aturés, aquest va fer una maniobra evasiva però finalment va ser interceptat per la policia, que el va perseguir. Després d'inspeccionar el vehicle es van localitzar en un forat de la roda de recanvi quatre paquets amb un total de 1.203 grams de cocaïna.

En aquest cas, a més d'un delicte contra la salut pública també se'l va detenir per saltar-se una mesura cautelar, contravenint una ordre judicial relacionada amb la conducció de vehicles a motor.

Dos detinguts més a Figueres

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el 25 de setembre dos joves de 23 anys per possessió de drogues. Els fets van ocórrer el mateix dia a l'avinguda Salvador Dalí cap a quarts d'una de la matinada, quan agents del cos van observar un vehicle fer una maniobra il·legal per emprendre la direcció contrària a la dels Mossos. Els agents van aturar el vehicle, que feia una forta olor a marihuana, i van identificar els dos ocupants.

En l'escorcoll de l'automòbil van trobar una bossa de plàstic amb 14 bossetes i 5 pots petits amb marihuana i haixix, preparades per a la venda al detall. En total hi havia 14 grams de marihuana i 44 d'haixix. També van trobar un total de 16.300 euros en efectiu.

Arran de la descoberta, els agents van detenir els dos homes com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i tràfic de drogues. Ambdós arrestats tenen antecedents i van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres el mateix dia, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.