Els tretze jutges de l'última promoció destinats als jutjats gironins van fer ahir l'acte de jurament davant la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Els jutges gironins van acudir a l'Audiència de Girona com a mesura sanitària per la crisi del coronavirus, i el jurament davant la Sala de Govern del TSJC es va fer de forma telemàtica.

L'acte de jurament és la fase prèvia que se celebra abans d'ocupar la plaça on els nous jutges han estat destinats. Fa unes setmanes va tenir lloc l'anunci de les places vacants que s'ocuparan, que són el Jutjat de Primera Instància i Instrucció 1 de Sant Feliu de Guíxols; el Primera Instància i Instrucció 1 de la Bisbal d'Empordà; el Primera Instància i Instrucció 5 i 7 de Figueres; els quatre jutjats de Primera Instància i Instrucció de Santa Coloma de Farners; el Primera Instància i Instrucció 1 i 2 d'Olot; el Primera Instància i Instrucció 1 de Puigcerdà i el Primera Instància i Instrucció 1 de Ripoll. També es va anunciar la plaça de jutge d'adscripció territorial del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a Girona, que ocuparà María Sandra Macías. A Catalunya s'incorporaran un total de 52 places, la gran majoria dels pertanyents a la 69a promoció que ha format a 62 jutges a tot l'Estat.

El president de la sala Contenciosa del TSJ, Javier Aguayo, que està en funcions, va parlar en nom del president del TSJC, Jesús Maria Barrientos, on va tenir un record pels afectats per la pandèmia i va felicitar l'arribada de la nova fornada de juristes a Catalunya.

Més enllà de Girona, que s'endú el nombre més elevat de jutges, la resta dels juristes han sigut destinats a l'Hospitalet de Llobregat, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Lleida, Barcelona i Tarragona.