11 de octubre de 2020
11.10.2020
Diari de Girona

La Cerdanya activa un projecte social i econòmic de repoblament

Un centenar d'agents del territori analitzen fórmules per acollir més població amb equilibri econòmic

10.10.2020 | 23:54
La Cerdanya activa un projecte social i econòmic de repoblament

La Cerdanya i l'Alt Urgell han impulsat unes jornades de debat que, sota el títol Viure a Rural, volen fomentar un procés de repoblament sostenible del Pirineu. Les jornades, estrenades en format telemàtic, s'han iniciat aquesta setmana amb la participació d'un centenar d'agents del territori. Viure a Rural neix amb l'objectiu de detallar en què consisteixen les polítiques de repoblament i quines són les eines necessàries per poder-les aplicar als territoris rurals de Catalunya, segons han explicat des del Consorci Alt Urgell Cerdanya. Les jornades, que es completaran dijous que ve, 15 d'octubre, amb la segona sessió, van adreçades a càrrecs electes d'administracions locals, tècnics d'administració pública, tècnics grups d'acció local Leader, associacions municipalistes, universitats, consultories associacions, col·lectius o xarxes que treballin al món rural.

En la primera sessió, celebrada dijous passat, els participants van analitzar els interessos, la problemàtica i els principals desafiaments de les polítiques d'acollida i, alhora, van repassar diversos exemples de territoris en situació de despoblament. En la següent sessió es presentaran els grups Leader «com a antenes d'acollida al món rural». Igualment, se celebrarà una taula d'experiències «per conèixer iniciatives innovadores en l'àmbit del repoblament i la dinamització local com ara els projectes Pueblos Vivos de Aragón, Rural Citizien 2030, Arrelament al territori (ACM) i les experiències dels ajuntaments de Prat de Comte, Penelles, Sant Joan de les Abadesses i Lles de Cerdanya.

En aquesta segona sessió també hi prendrà part l'Institut per al Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran per parlar sobre l'accés a l'habitatge.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook