Girona compta amb dues zones on l'Exèrcit té una gran activitat: les bases de Sant Climent Sescebes i de Roses. Com en qualsevol activitat, s'hi produeixen accidents, unes xifres que de mitjana se situaven fins ara en la vintena cada any. L'any 2019, però, es va tancar amb una caiguda de la sinistralitat molt destacada, ja que només es va produir un fet. Un accident que va tenir lloc mentre es realitzava una pràctica esportiva. Aquesta xifra contrasta amb la que es va detectar l'any anterior, amb 25 accidents i que va suposar un creixement dels fets respecte a anys anteriors de més del 30%, ja que l'any abans n'hi havia hagut 18.

A les bases de l'Exèrcit situades a les comarques de Girona hi ha dos tipus de forces armades. A Sant Climent Sescebes hi ha membres d'infanteria del regiment Arapiles 62. L'altra base es troba a Roses, la coneguda com la del Pení, on l'Exèrcit de l'Aire té l'anomenada base de l'Esquadró de Vigilància Aèria 4.

El Ministeri de Defensa publica anualment un document on fa públics els accidents i agressions que s'han produït a les Forces Armades i resumeix les dades de sinistralitat que, com a conseqüències d'accidents de caràcter militar, s'han produït durant l'any.

Si es miren les dades per províncies on l'Exèrcit té activitat, la de Girona és la tercera amb menys accidentalitat. Empata amb nombre de fets amb les de Castelló de la Plana, Guipúscoa i Lleida.

Nou anys, 230 accidents

Des del 2011 fins a l'any passat, a les comarques de Girona hi va haver 230 accidents d'aquesta tipologia, que se solen produir en les bases o bé quan fan pràctiques, entre d'altres.

Els accidents de caràcter militar majoritàriament se solen produir en la instrucció del dia a dia, en activitats esportives o bé fent el treball diari, manteniment i neteja de les instal·lacions.

Si es miren les dades globals de tot Espanya del 2019, es pot veure que d'aquest tipus de succés en conjunt han caigut un 12,42%. Durant el 2019 va haver-hi fins a 1.827 incidents amb 1.870 afectats, mentre que l'any anterior, 2.086. S'ha de dir que, segons les dades de Defensa, set militars van morir durant l'any passat en el marc d'un accident.

Quant a zones d'Espanya amb més afectació s'ha de dir que Màlaga encapçala el nombre de sinistres, amb 248, i en segon terme hi ha Saragossa, amb 206. El tercer lloc és per a Burgos, amb 128 accidents de tipus militar. S'ha de dir que Màlaga ha desplaçat Madrid al capdavant, ja que els últims anys encapçalava el llistat. El 2019 a les bases de Madrid hi va haver dos accidents, segons Defensa.